Tässä kunnon kattaus erilaisia Halloween-aiheisia ruokia lasten kesteihin. Halloween leikittelee kauhuteemalla ja sitä on näissä ruokalajeissa yllin kyllin:

  • Suolaiset noidansormikeksit
  • Muumionakit
  • Perunakrokettihämähäkit
  • Jauhelihapihvitekohampaat
  • Ötökkä- ja haamupizza
  • Suklaamoussehautausmaa

 

IMG_8013

Noidan sormiin sopii mikä vain suolaisen keksin takina. Muotoile ilkeät noidan sormet, tee korkeita ja kapeita, koska taikina leviää hiukan uunissa. Kyntenä mantelin puolikas. Lopputulos on ilkeä.
IMG_8015

 

 

IMG_8030

Perunakroketti haluamallasai ohjeella. Tässä kroketissa klassinen Pommes Douphine -resepti, jossa perunan lisäksi tuulihattutaikina. Upporasva kypsennystä ennen kroketti on pyöritetty polennassa. Hämähäkin jalat ovat friteerattua spaghettia. Silmät ovat korintteja.

 

IMG_8031

Jauhelihapihvitekohampaat syntyvät tavallisista jauhelihapihveistä, jotka leikataan halki ja istutetaan juustotekohampaat ketsuppi-ikeniin. Ilkeä virne syntyy itsestään.


IMG_8041

Sympaattiset muumionakit on kiedottu ohueen voitaikinanauhaan. Paistettu uunissa kunnes taikina on kypsä. Silmät ovat majoneesitipat, joissa pippuri tai korintin palanen.

 

IMG_8048

Ötökkäpizzan ötökät ovat oliiveja ja pepperonia. Haamut syntyvät mozzarellasta ja oliivinpaloista. Häijy maku.

 

IMG_8053

Suklaamoussen voit tehdä haluamallasi ohjeella. Hautakiveen eli suklaakeksiin tehdään sulatetulla valkosuklaalla risti. Mansikkahaamu dipataan sulatettuun valkosuklaaseen, jolle jäähtymisen jälkeen pursotetaan maitosuklaalla huokaava suu sekä anovat silmät.

IMG_8059