Wienerleike on suussasulavan herkullista ja sopii sekä arkeen että juhlaan.

Lihakaupassa sattui olemaan vasikan sisäpaisti tarjouksessa ja wienerleikkeen ilmeisen oikeaoppisesti tästä lihasta paistuivat kerrassaan herkulliset leikkeet.

Ainekset:
– 150 g vasikan sisäpaistia per ruokailija
– vehnäjauhoja
– korppujauhoja, tällä kertaa itse vaaleasta leivästä tehtyjä
– suolaa, mustapippuria ja valkopippuria
– munia n. 1 kpl per pihvi

Ota liha lämpimään hyvissä ajoin, 2-3 h ennen kokkaamista. Leikkaa lihasta poikkisyyhyn ohuita lehtipihvejä tai yksittäisiä siivuja. Wienissä leikkeet ovat kaiketi isompia kuin iso lautanen, mutta kotikokin ei kannata ahnehtia pihvin koon kanssa. Tee juuri sen kokoisia pihvejä, joista saat nuijittua ohuen ohuita yksinkertaisia tai perhospihvejä. Puhvin olennaisin ominaisuus on ehdottomasti ohuus.

Laita rikottu ja sekoitettu muna, vehnäjauhot ja korppujauhot kukin omalle lautaselleen. Munaamaan voi lisätä pienen tilkan vettä kuten munakkaaseen, mikä rikkoo rakenteen helppmmin. Jauhoihin voi lisätä suolaa ja pippureita, mutta oman kokemukseni mukaan parhaiten makua saa lisäämällä kyseiset ainekset paistamisen yhteydessä.

Pannun tulee olla kuuma, muttei tulikuuma, koska leivitetty pinta palaa herkästi. Lisää pannulle rypsi/auringonkukkaöljyä.

Kasta pihviä vuoron perään kananmunassa ja jauhoissa vuoron perään. Kastamista voi tehdä kahteenkin kertaa kaikkia. Paista pihvit pannulla varovasti, ettei leivitys ota liikaa väriä. Paistaminen kannattaa tehdä reikäisellä lastalla rapeuden takaamiseksi. Kääntämistä kannattaa tehdä useampaan kertaan palamisen estämiseksi.

Valmiin pihvin pintaan pirskotettu sitruuna kruunaa maun!

Leikkeen kanssa sopivat vaikkapa uunissa paahdetut lohkoperunat: suolaa, oliiviöljyä, mustapippuria, rosmariinia.

IMG_5627

Mainokset