Pastaruokaa tekee välillä mieli valtavan paljon. Pastareseptejä on maailmalla paljon, mutta välillä on hauskaa keksiä uusia ihan itse. Yksinkertaisuus on mielestäni pastassa tärkeintä. Aina voi jotain lisätä, mutta poistaminen on vaikeampaa. Kannattaa kokeilla aina muutamalla aineksella ja hakea lisää makua lisäämällä aineksia maltillisesti.

Tässä reseptissä raaka-aineiden maku pääsee oikeuksiinsa ja pasta on hurjan hyvää.

Ainekset n. 2 hlö pastaan, kerro ainesten määrä ruokailijoiden lukumäärän mukaan:

  • Spaghettia n. 125 g per ruokailija, enemmän jos on isoruokaisia
  • 1 pieni punainen chili, bird eye tai vastaava
  • 2 valkosipulin kynttä, käytä vain yksi, jos kynnet isoja
  • 2 siivua parmankinkkua tai jotain muuta kuivattua kinkkua
  • 20 kirsikkatomaattia
  • lehtipersiljaa
  • parmesania, pecorinoa tai muuta kuivaa juustoa
  • punamangoldin lehtiä n. 20 kpl
  • 1 dl oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit kahtia, litistä valkosipuli, pieni kinkku, silppua persilja ja leikkaa chili siivuiksi siemenineen. Raasta juusto ja huuhtele mangoldi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla, mutta älä liian kuumaksi. Lisää chili ja valkosipuli ensin, hetken päästä kinkku, tomaatit ja persilja. Anna olla pannulla vain noin minuutti. Pannun pitäisi olla riittävän kuuma, jotta ainekset kunnolla sihahtavat, mutta eivät pala. Keitä etukäteen pasta, ehdottomasti jätä kunnon napakka suutuntuma spaghettiin. Yhdistä kastike, pasta ja juusto. Lisää viimeiseksi punamangoldi. Nostele lautasille. Mahtava makuyhdistelmä valkosipulia, chiliä, oliiviölyjä, kinkkua, mangoldia.