KarjalanpaistiSuomalainen ruoka on parhaimmillaan yksinkertaista ja selkeää. Karjalanpaisti on erinomainen ruoka ja sitä on helppo tehdä kerralla isommallekin seurueelle ja useammaksi päiväksi.

Ainekset:

  • Possua, nautaa, lammasta 1,5 kg yhteensä. Rasvaisiakin paloja pitäisi joukkoon saada.
  • 3 isoa porkkanaa
  • 2 keltasipulia
  • 10 maustepippuria
  • 5 laakerinlehteä
  • suolaa, vettä

Paloittele lihat n. 3x3x3 cm kuutioiksi, leikkaa kuoritut porkkanat ja sipulit isohkoiksi paloiksi. Asettele lihat ja kasvikset suureen uunipataan, lisää mausteet. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Paista 250-asteisessa uunissa puoli tuntia ilman kantta. Lisää kiehuvaa vettä päälle niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Laske lämpö 150 asteeseen ja anna hautua 4 tuntia kannen alla.

Toinen vaihtoehto on 250 asteen alkulämmön jälkeen jatkaa paistamista yön yli miedolla lämmöllä noin 80 asteessa.

Tarjoilu keitettyjen tai paistettujen perunoiden kanssa tai perunamuussilla. Ruokajuomana monet käyttävät olutta, mutta myös yksinkertainen ja heleä pinot noir -punaviini sopii hyvin.