Parilointipaistaminen sopii hyvin pienehkölle alle 500 g kalalle kypsennystavaksi. Persilja, valkosipuli, chili ja sitruuna tuovat siikaan mukavasti välimerellistä tuntua ja raikasta makua.

Ainekset:

  • 400-500 g siika, joka mahtuu kokonaisena parilapannulle
  • punaista chiliä 1/3 ilman siemeniä
  • valkosipulin kynsi
  • sitruuna
  • lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä ja rypsiöljyä
  • suolaa

Tee pienet viillot kalaan ja suolaa kokoneinen suomustettu siika tai muu pienehkö vaalealihainen kala, joka mahtuu parilapannulle esim. ilman päätä.  Kuumenna parilapannu ja voitele parila ohuelti rypsiöljyllä. Silppua chili, valkosipuli, persilja ja kuorittu sitruuna pieneksi. Aseta kala parilapannulle ja lisää mausteseosta kalan sisään varovasti niin, ettei seosta pääse tippumaan kuumalle pannulle eikä sitä valu paistamisen aikana. Käännä kala varovasti puolessa välissä. Jos epäilet kalan kypsyyttä, voit kypsentää kalaa lopuksi uunissa 200 asteessa n. 5-10 min. ja laittaa uuniin mausteseosta sen päälle lisättynä oliiviöljyllä.

En ole itse osannut päättää onko kala perempi rapealla kuorella suoraan parilapannulta vai uunista lisäkastikkeella kuorrutettuna, jolloin pinta ei enää ole rapea. Kummatkin ovat hyviä!