Sienipiirakkaa on monenlaista, usein raskasta ja ei sienen makua esille tuovaa, jopa tunkkaista. Tuulihattutaikinaan tehty sienipiirakka erityisesti suppilovahveroista on kevyttä ja mahtavan lempeästi sienen maun esilletuovaa.

Tuulihattutaikinan tekemistä ei tarvitse pelätä, se on helppoa ja varmasti onnistuvaa.

Ainekset:
– 5 dl vettä
– 100 g voita
– tl suolaa
– 5 dl vehnäjauhoja
– 3 munaa

– 2 l suppilovahveroita
– 2 keltasipulia
– 1-2 purkkia smetanaa tai ranskankermaa
– suolaa ja mustapippuria

Keitä vesi, voi ja suola. Anna kiehua voimakkaasti ja lisää jauhot sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen. Anna jäähtyä. Sekoita munat voimakkaasti vatkaten.

Paista pientä sipulisilppua ja sieniä öljyssä kunnes sienistä haihtuu kosteus. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon smetana/ranskankerma.

Levitä taikina leivinpaperille ja sienipäällinen taikinan päälle, jätä taikinaan reilusti reunoja, niistä tulee namirapeaa uunissa. Paista 225 asteessa keskitasolla 30 min.

20121208-112505.jpg

20121208-112520.jpg

20121208-112530.jpg

20121208-112543.jpg