Munakoisosalaatti sopii mainiosti lisukkeeksi tai sellaisenaan. Salaattia on myös helppo varioida lisäämällä/vähentämällä sitruunaa/limeä tai lisäämällä lihaa: paistettua kanaa, nautaa tms.

Ainekset:
– munakoisoa n. 1-1,5 per ruokailija
– keltasipulia 1 per munakoiso
– oliiviöljyä vähintään desi
– lehtipersiljaa
– tomaatteja
– suolaa ja mustapippuria
– sitruunaa ja limeä

Leikkaa munakoiso reiluiksi kuutioiksi n. 2×2 cm, levitä uunipellille ja ripottele runsaasti oliiviöljyä päälle. Paahda 200 asteessa kunnes munakoiso kypsää ja lussahtunutta. Lisää silputtu sipuli munakoison joukkoon loppuvaiheessa oliiviöljyyn kastettuna. Sekoita salaattikulhossa pilkotut tomaatit ja persiljasilppu sekä mausteet. Lisää lopuksi limeä ja sitruunaa maun mukaan, maistele!

20121129-213321.jpg

20121129-212859.jpg