Tässä loistava haukiresepti, jossa alun perin kuhaksi tai siiaksi suositeltu kala on korvattu hauella. Lopputulos on lähes rapumainen samaan aikaan herkkä ja voimakas maku, joka yhdistyy täydellisesti paistettuihin papuihin.

Ainekset:
– n. 300 g nahatonta haukifilettä per ruokailija
– vihreitä pitkiä papuja
– saksanpähkinöitä 150 g per kilo kalaa
– leivänmuruja, 3 paahtoleipäviipaletta
– lehtipersiljaa 2 dl per kilo kalaa
– 2 shalottisipulia
– 2 valkosipulin kynttä
– 1 dl oliiviöljyä, voi laittaa enemmänkin, mutta ei uivasti
– suolaa, mustapippuri

Voitele fileet oliiviöljyllä kaikkialta ja suolaa hetkeä ennen. Tee karkea tahna aineksista ja levitä tasaisesti kalan päälle. Paista 175 asteessa puolisen tuntia tai kunnes kypsää.

Keitä pavut puolikypsiksi n. 5 min. ja paista oliiviöljyssä pannulla pintaa hetki.

Ruokajuomaksi sopii oivallisesti Chablis Marouettes.

20121007-204328.jpg

20121007-204345.jpg

20121007-204412.jpg

20121007-204425.jpg

20121007-204434.jpg