Kanasta tai broilerista löytyy paljon muitakin hyviä kohtia ja paljon maukkaampia kuin tylsähkö file. Ennen olen itse leikannut koivista lihat irti esim. Pastakastiketta varten, mutta nyt Kariniemi on tuonut kananpojan paistileikkeen valikoimiinsa. Liha on osittain koivesta ja osittain korpuksesta. Mukana on rasvaa ja maukkaita kohtia, maku jotain aivan muuta kuin puumaiset fileet.

Kokeilin paistileikkeitä yksinkertaisesti paistettuina ja lopputulos oli oivallinen.

Ainekset:
– paistileikkeitä
– rypsiöljyä paistamiseen
– valkosipulin kynsi 1-2
– punaista tuoretta chiliä maun mukaan
– timjamin oksia
– suolaa
– mustapippuria

Yksinkertaisesti paista keskilämmöllä paistileikkeet yhdessä mausteiden kanssa. Hyvää ruokana ja esim. iltapalana paahtoleivän päällä yhdessä suolaisen makean hillon kanssa tai vaikkapa brie-juuston kanssa.

20120928-212026.jpg