Mahdollisimman yksinkertainen pasta on yleensä parasta. Tässä pastassa yhdistyvät mahtavasti italian parhaita makuja: oliivi, valkosipuli, tomaatti, sardelli/anjovis, basilika, pecorino/parmesaani. Helppoa valmistaa, nopea ja huippumaku – ei muuta kuin syömää!

Ainekset:
– 500 g kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja
– öljyyn säilöttyjä sardelleja tai anjoviksia (fileitä)
– oliiviöljyä
– valkosipulin kynsiä oman maun mukaan
– tummia oliiveja 10-30 kpl oman maun mukaan
– tuoretta basilikaa
– pecorinoa tai parmesaania, tunnelman mukaan
– mustapippuria

Kuullota valkosipulin siivuja oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää sardellifileet ja hämmennä ne tasaiseksi öjyn joukkoon. Lisää halkaistut tomaatit ja oliivit. Paista kunnes tomaatit ovat mehustuneet osittain. Lisää basilika ja pippuri sekä lopuksi tarjoilun yhteydessä juusto. Omasta mielestäni pecorino (vanha) sopii täydellisesti tähän. Pastana penne tomii hyvin.

Viininä italialainen valkoviini tai kevyt punaviini.

Laitoin mukaan kuvan vihersalaatista pastan kanssa, jossa tuoreet viikunat toimivat erinomaisesti yhteen tämän suolaisen ja makua täynnä olevan pastan kanssa.

20120914-222410.jpg

20120914-222510.jpg