Selittelyitä ei tarvita, amerikkalainen omenapiirakka. Juju on käyttää mahdollisimman happamia omenoita, granny smith on paras.

Ainekset pohjaan:
– 4 dl vehnäjauhoja
– ripaus sokeria
– suolaa hyppysellinen
– 150 g voita
– loraus kylmää vettä

Täyte:
– hapanta omenaa niin paljon kuin piirakkaan mahtuu
– sitruunamehua liraus
– 1 dl sokeria
– 1 dl fariinisokeria
– 1/2 dl vehnäjauhoja
– kanelia
– vähän muskottipähkinää
– voita

Nypi ja puristele taikina palloksi ja anna vetäytyä jääkaapissa tuorekelmun sisässä hetki. Poista omenoista siemenkodat ja lohko. Paista pannulla muiden aineiden kanssa hetki, joka edistää karamellisoitumista uunissa. Lisää jauhot viimeiseksi. Kauli taikinasta kaksi levyä, toinen pohjalle ja toinen päälle. Levitä omenat pohjan päälle ja sulje taikinakannella. Pistele kanteen reikiä vaikka haarukalla. Voitele valkuais-maitoseoksella. Paista 200 asteesaa puolisen tuntia. Hyvää lämpinmänä ja paranee seuraavina päivinä!