Muikkuja voi paistaa monella tavalla, ja paistamisen lopputulokseen vaikuttavat paljon muikkujen koko, tuoreus, leivitys ja paistoaine. Tässä reseptissä käytin mahdollisimman pieniä muikkua, max. 10 cm ja mahdollisimman raikasta yksinkertaista paistamista. Lopputulos oli mahtavan rapea, mutta samalla raikas ilman voipaistamisen makeutta ja raskautta. (toisinaan voikin on jees;-))

Ainekset:
– pieniä muikkuja 200-300 g per ruokailija
– korppujauhoja
– suolaa
– rypsiöljyä
– valkosipulin kynsi

Suolaa muikut ja pyörittele korppujauhossa. Paista muikut väljästi kuumassa runsaassa öljyssä kummaltakin puolelta. Nosta valmiit muikut talouspaperin päälle, ettei rapeus pääse pehmenemään ja ylimääräinen rasva imeytyy pois. Ripottele muikuille lisää suolaa paistamisen aikana ja välittömästi paistamisen jälkeen, jos suola ei ole aluksi kohdallaan.

20120906-213734.jpg

20120906-213748.jpg

20120906-213812.jpg