Lihapullaresepteissä riittää kirjoa, mutta aika harvoin on tarjolla kanasta/broilerista tehtyjä lihapullia. Kana/broilerijauheliha poikkeaa rakenteessaan aika lailla possusta ja naudasta, koska tämä jauhettu liha pysyy kypsennettäessä itsestään kasassa. Toisaalta lihan rasvattomuus asettaa haasteita maustamiselle, jottei pullista tule kuivia ja tylsiä. Tässä reseptissä yhdistin mahdollisimman yksinkertaiset raaka-aineet valmistuksen nopeuttamiseksi ja toisaalta raaka-aineiden maun esiintuomisen takia.

Ainekset:

  • Broilerin tai kanan jauhelihaa n. 150-250 g per ruokailija
  • Kuivattua tai tuoretta minttua
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Valkosipulin kynsi
  • Keltasipuli
  • Tomaattimurskaa esim. Mutti
  • Basilikaa, timjamia, oreganoa
  • Oliiviöljyä n. 1 dl paistamiseen

Vaivaa jauhelijan joukkoon suola, pippuri ja reilu annos minttua. Pieni sipuli isohkoihin paloihin ja liiskaa valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita runsaassa oliiviöljyssä. Muotoile lihasta pullia tai karkeamuotoisia nokareita ja lisää niitä pannulle sipuleiden joukkoon. Anna paistua ja kääntele pullia, jotta saat paistopintaa joka puolelle. Kun pullat alkavat olla kypsiä päältäpäin lisää tomaattimurska ja yrtit. Tomaattimurskaa pitäisi olla niin paljon, että n. 20 keittämisen/paistamisen jälkeen jäljelle jää kastiketta pullien kanssa nautittavaksi.

Pullat sopivat hyvin riisin ja pastan kanssa nautittaviksi. Reseptin yksinkertaisuus tuottaa kertakaikkisen hyvän lopputuloksen. Minttu, kana, sipulit ja tomaatti sopivat harmonisesti toisiinsa. Todella hyvää ja sitäpaitsi nopeaa ja tehtävissä jopa yhdellä kädellä, mikäli toisessa kädessä on lapsi.