Kokkailu menee välillä itse kultakin turhankin fiilistelyksi ja hienosteluksi. Tällä kertaa kokeilin mahdollisimman yksinkertaista ruokaa, pelkät raaka-aineet sellaisenaan ilman pilkkomista tai maustamista. Välineinä vain suolaa, paistovuoka ja kuuma uuni. Hyvää tuli ja voin suositella kaikille piristykseksi arkeen tai juhlaan!

Ainekset:

  • Possun potka per ruokailija, lapsille puolikas tai kolmasosa
  • Suolaa
  • Paprika per ruokailija
  • 1 punasipuli ja 1 shalottisipuli / keltasipuli per ruokailija
  • Perunoita 1 per ruokailija

Suolaa potka reippaasti joka puolelta ja laita uunivuuassa 225 asteeseen n. 1,5-2 tunniksi. 45 minuutin jälkeen lisää uunivuokaan perunat, paprika ja sipulit. Paprika pestään, mutta jätetään kokonaiseksi, sipulit ja perunat kuorineen. Jos sattuu olemaan voi perunoina käyttämään myös valmiiksi keitettyjä perunoita, jolloin ne lisätään vasta viimeiseksi 10 minuutiksi.

Potkan nahasta pitäisi tulla syötävän rapeaa ja lihasta niin pehmeää kuin mahdollista. Jos nahka alkaa ruskistua liikaa voi lämpötilaa laskea. Potka kannattaa leikata isolla veitsellä auki ruokailijalle ja leikata sipulista päät pois, jolloin ruokailija voi itse puristaa sipulin kuoren sisältä lautaselle. Ronskia, epäterveellistä ja hyvää!

20120506-215912.jpg

Mainokset