Olen tutkinut kalan ja pastan yhteensopivuutta usean reseptin muodossa ja tässä jälleen kerran erinomainen yhdistelmä kalaa, pastaa ja kasviksia. Kalana käytin nahatonta ja ruodottomaksi fileoitua kuhaa.

Ainekset:
– kuhafileitä n. 200 g per ruokailija
– rypsiöljyä paistamiseen
– tilliä, oliiviöljyä, sitruunaa ja suolaa kalan päälle
– porkkanaa
– varsiselleriä
– parsakaalia
– valkosipulin kynsi
– tilliä, oliiviöljyä, suolaa, keijua/voita pastaan
– capellini-pastaa

Suolaa kalafileet ennen paistamista ja anna levätä hetki. Viipaloi porkkanasta viistoon isoja viipaleita, viipaloi parsakaali ja paloittele varsiselleri viistoihin paloihin. Liiskaa valkosipulin kynsi ja silppua tilli.

Paista kasviksia + valkosipulin kynttä oliiviöljyssä kuumalla pannulla ja lisää ripaus suolaa. Laita kansi päälle ja anna olla hetki. Ota pois levyltä ja pidä lämpimänä. Kasviksien tulee jäädä rapeiksi.

Paista kalafileet rypsiöljyssä, nosta lautaselle ja lisää päälle tillisilppua, oliiviöljyä ja suolaa ja muutama tippa sitruunaa.

Keitä pasta, sekoita valutettuun pastaan oliiviöljyä, keijua ja tilliä.

Nami nami!

20120411-211540.jpg