Yksinkertainen on lampaan kanssa parasta. Tänä pääsiäisenä laitoin lampaan takajalkaan edellisenä vuorokautena suolan, rosmariinia, timjamia, valkosipulia ja oliiviöljyä. Annoin tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään avonaisessa muovipussissa.

Tänään pitkäperjantaina otin lampaan lämpiämään 3 tuntia ennen paistamista. 2,5 kilon jalkaa paistoin 3 h 125 asteesaa ja 2 h 100 asteessa. Paistovuuan pohjalle laitoin kasvislientä puolessa välissä paistamista. Loppusisälämpötila oli n. 80 astetta eli ns. ylikypsä.

Kastikkeen tein paistoliemestä lisäämällä siihen punaviiniä 1,5 dl ja kiehauttamalla ja suurustamalla sekä runsaalla kuivatulla minttulisällä. Huikean raikas lopputulos.

Lihasta tuli samettista ja mukavan maukasta, jota raikas kastike sopivasti korosti

20120406-210609.jpg