Italialainen yksinkertainen minestra-keitto syntyy omasta mielestäni melkein mistä aineksista tahansa ja juuri siitä mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa tein keiton vähistä aineksista käyttäen vain bataattia, kukkakaalia ja sipulia. Bataatin ja kukkakaalin maut sointuvat erinomaisesti yhteen yhdessä pecorino-juuston kanssa. Nopeaa, yksinkertaista ja suloisen maittavaa.

Ainekset:
– kukkakaalia
– bataattia
– keltasipuli
– valkosipulin kynsi
– timjamia, rosmariinia, salviaa, mustapippuria ja suolaa
– pecorino-juustoa (kypsyysaste oman maun munaa)
– riisiä ja keittopastaa tai mitä tahansa pastaa
– oliiviöljyä

Pilko bataatti, sipuli ja kukkakaali suupaloiksi. Kuullota kattilan pohjalla sipuleita ja hyppysellistä riisiä runsaassa oliiviöljyssä ja lisää bataatti, kukkakaali. Jatka kuullottamista hetki. Lisää yrtit ja nestettä vähitellen. Annan porista hetki, lisää pastaa ja/tai riisiä. Anna porista kunnes riisi/pasta kypsää.

Ripottele lautasella keiton päälle juustoraastetta ja loraus oliiviöljyä. Huippuhyvää talvisaikaan varsinkin!

Talvitunnelmaan sopii hyvin taustamusiikiksi Kentin Vapen & Ammution

Ruokajuomana toimii erinomaisesti italialainen punaviini geneerisesti.

20120214-095215.jpg