Hauesta on moneksi ja monien suomalaisten mielestä hauesta ei saa oikein mitään hyvää, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa. Haukea voi hyvin käyttää monessa yhteydessä.

Ostin haukifileen ja lähdin haastamaan itseäni aikaisempien hyväksi havaittujen reseptien suhteen. Halusin paistaa haukea ja saada siihen raikkautta ja oliivista makua sekä selkeää persiljaa. Mielessäni oli tarjota haukea tomaattikastikkeen ja capellini-pastan kanssa (yksi suosikkipastoistani).

Lopputuloksena syntyi puhtaita makuja sisällääm pitävä kokonaisuus, josta perinteinen hauki ”puumaisena” ja tylsänä oli erittäin kaukana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Ainekset haukeen:
– haukifilettä n. 200 g per ruokalija
– suolaa
– lehtipersiljaa
– valkosipulin kynsi
– tummia kivellisiä oliiveja
– kapriksia
– oliiviöljyä

Ainekset tomaattikastikkeeseen:
– kelta/shalottisipuli
– valkosipulin kynsi
– tomaattimurska, Mutti Polpa Fresca esim.
– minttua
– basilikaa
– suolaa ja mustapippuria
– hunajaa

Leikkaa fileestä peukalon vahvuisia ja pituisia paloja siten, että leikkaa fileen ensin fileen suuntaisesti peukalonvahvuisiksi tangoiksi. Suolaa palat ja anna levätä. Paista kalat runsaassa oliiviöljyssä, lisää paistamisen aikana oliiveja ja kapriksia oman maun mukaan sekä loppuvaiheessa paistamista persiljasilppua. Lisää persiljaa ja oliiviöljyä kalojen päälle paistamisen jälkeen ennen tarjoilua. Kalojen ei ole tarkoitus uida öljyssä, mutta lihan saada hiukan luonnollista rasvaisuuttaan enemmän rasvan tuntua.

Kuullota tomaattikastikkeen sipuleita oliiviöljyssä ja lisää muut ainekset, anna porista koko ruuanlaiton ajan.

20120209-210242.jpg

Mainokset