Uunissa, pannussa tai grillissä valmistetulle possulle syntyi oman kokeilun myötä yksinkertainen ja raikas hyvin possulle sopiva lisäke omenasta. Omenan ja possunlihan liitto on vanha klassikko ja tässä lisäkkeessä omena ja sinappi sulautuvat yhdeksi lihaa täydentäväksi elementiksi.

Ainekset:
– omenaa 1-3 kpl, hapanta mielellään, mutta myös muista laaduista saa hyvää
– voita/keijua
– hunajaa 1 rkl
– siirappia 1 rkl
– sinappia 1 rkl, voimakkuutta kannattaa kokeilla
– sitruunamehua 1/2 rkl
– suolaa

Kuullota kattilassa kuorittuja omenanpaloja runsaassa voissa kunnes omenan rakenne alkaa hajota. Lisää hunaja ja siirappi ja anna porista vielä hetki. Lisää sinappi, sitruuna ja suola. Sekoita ja ota pois liedeltä. Maun tulisi olla enemmän makea, omenainen ja raika kuin suolainen ja liiaksi sinappinen.

Sopii hyvin lämpimän tai kylmän possun kanssa.