Sieniruokia on paljon, mutta jostain syystä sitä kaipaa uusia vaihtoehtoja, ja niinpä lähdin kokeilemaan ennakkoluulottomasti uutta yhdistelmää suppilovahverosta wok-ympäristössä. Aikaa ruan tekemiseen oli vain muutamia minuutteja, mikä omaltaan vaikutti annoksen yksinkertaosuuteen ja onnistuneisuuteen mielestäni. Lopputulos on sieniruuaksi raikas ja suppilon maku yhdistyy oivallisesti soijaan, chiliin, sipuliin ja valkosipuliin.

Ainekset:
– suppilovahveroita oman maun mukaan, itse käytin pannulla mehustettuja ja sitten pakastettuja n. 1 dl
– naudan ulkofilettä tai muuta wokkiin sopivaa nautaa, lihakin oli pakkasessa lehtipihvin muodossa aikaisemmista kokkauksista yli jääneenä
– shalottisipulia 1-2 kpl
– punaista chiliä 2-4 cm
– suolaa
– valkosipulia 1-2 kynttä
– soijakastiketta n. 0,5 dl
– sokeria ripaus
– nuudelia

Leikkaa naudan lihasta sopivia ohuita puikkoja, sipulista isohkoja paloja ja silppua valkosipuli sekä pieni chili. Paista naudanlihaa kumalla pannulla vain hetki ja lisää joukkoon sienet, sipulit ja chili. Paista lyhyt hetki ja lisää soijakastike, anna porista pannulla ja lisää hiukan sokeria. Nosta pois pannulta ja yhdistä nuudeleihin.

20111223-142254.jpg