Voiko olla yksinkertaisempaa ja jotenkin tähän Suomalaiseen ruokakulttuuriin hyvin istuvaa ruokaa kuin silakkarullat. Rullien mausteena voi tietenkin olla lähes mitä vain, mutta mielestäni perinteiset niukat mausteet riittävät. Myös etikan laatua voi vaihdella väkiviinaetikasta omenaviinietikkaan, valkoiseen balsamicoetikkaan etc.

Ainekset:
– tuoreita silakkafileitä
– väkiviinaetikkaa n. 1 dl oman maun mukaan tai hiukan enemmän laimeampia etikoita kuten esim. valkoviinietikkaa
– suolaa ja sokeria teelusikallinen tai maun mukaan
– valkopippureita
– laakerinlehtiä
– tilliä
– vettä sen verran, että liemi peittää silakat

Rullaile silakat kattilan pohjalle mahdollisimman tiukoiksi rulliksi. Toiset laittavat tilliä rullan sisään, mutta itse en sitä siellä käytä. Sekoita liemen ainekset ja kaada rullien päälle. Kiehauta ja anna jäähtyä rauhassa.

Erinomaista perunan kanssamalkupalana tai ruisleivän päällä iltapalana!

20111218-115409.jpg