Uutta kokeilua on aina hauska tehdä ja tällä kertaa innostuin säveltämään porsaan mehukaiden lehtipihvien ympärille erilaista lisäkettä jääkaapista löytyvistä aineksista. Mielestäni lopputulos oli erittäin hyvä ja harmoninen.

Ainekset:
– porsaan lehtipihvejä n. 1 per ruokailija
– bataatti
– vihreitä pitkiä papuja vaikka pakasteena
– pastaa
– keijua tai voita ja oliiviöljyä
– herkkusieniä
– suolaa, mustapippuria ja salviaa sekä persiljaa
– valkosipulijauhetta

Leikkaa bataatista pienehköjä tasakokoisia paloja ja aloita niiden paistaminen keskilämmöllä voiöljyseoksessa. Anna paistua hyvä tovi ja lisää pannulle keitettyä vaikkapa edellispäivän pastaa ja vihreitä papuja, lisää suolaa, pippuria ja salviaa. Paista toisella pannulla herkkusienet öljyssä ja reilussa suolassa siivuina. Paista valkosipulijauheella sivellyt pihvit nopeasti kolmannella pannulla.

20111210-211446.jpg

20111210-211511.jpg