Tuore pala karitsaa houkutteli kokeilemaan sitä mahdollissimman yksinkertaisesti uunissa kera uunijuuresten. Lopputulos oli hurmaava ja karitsan åaistoliemestä tehty kastike kerrassaan mainio.

Ainekset:
– Karitsaa, pala jalkaa poikkileikattuna n. 300-400 g per hlö
– Suolaa, mustapippuria, valkosipulia
– punaviiniä, keltasipulin puolikas, perunajauhoja, keijua/ voita
– Lanttua, punajuuria, perunoita, porkkanoita

Anna lihan lämmetä kunnolla, suolaa reilusti sekä pippuroi. Paista kuumalla pannulla pinta kiinni ja pistele ohuella veitsellä viiltoja nahkaan/rasvapuoleen, joihon tunget valkosipulinkynnen paloja. Valkosipulia ei kannata olla liikaa, reiluun kilon palaan riittää mielestäni mainiosti yksi kynsi. Älä laita kynsiä muualle lihaa. Paista 175 asteessa kunnes mittari näyttää 75 astetta, ota pois ja kääri folioon vetäytymään hetkeksi.

Valmista paistoliemestä kastike, yhdistä liemi, punaviini, sipuli, keiju, loraus vettä ja anna kiehua hiljaa 15 min. Siivilöi ja suurusta perunajauhoilla.

Juureksia ei välttämöttä kannata kuoria. Pilko, lisää suola ja mustapippuri sekä reilusti oliiviöljyä, paista samassa lihan kanssa.

Nam!

20111016-222818.jpg