Italian keittokirjassa olen törmännyt tähän ihanan herkkään kesäklassikkoon – auringon lämmössä kypsennetty tomaattipasta. Monesti kesällä voi erilaiset pinnat tuntua kuumilta käteen, voisi kuvitella niiden lämmössä jo kypsentävän ruokaa. Tomaattikastike perustuu tässä reseptissä juuri tähän ideaan, antaa auingon lämmön tehdä tehtävänsä.

Maku on hennon herkkä vailla monimutkaisuutta, yksinkertaisen lempeän puhuttelevaa.

Ainekset:
– kypsiä tomaatteja kilo tai pari riippuen syöjien määrästä
– tuoreita sipuleita
– valkosipuöin kynsi
– lehtipersiljaa, minttua jos haluaa
– suolaa ja mustapippuria
– pecorinoa tai muuta kuivaa pastajuustoaa
– oliiviöljyä

Pieni tomaatit, tuoreet yrtit, sipuli ja sipaise liiskatulla valkosipulin kynnellä laakean astian pohjaa ja reunoja. Laita ainekset astiaan ja lisää suola, pippuri ja reilusti oliiviöljyä. Laita tuorekelmu päälle astiaan ja sijoita astia 2-3 tunniksi kuumaan auringonpaisteeseen.

Kun aika on mennyt keitä pasta esim. spaghetti ja sekoita pasta sekä kastike kastikkeen valmistusastiassa. Tarjoile het ja lisää juusto.

20110618-205355.jpg

20110618-214039.jpg