Pekoni-kasvismaailmasta olen aikaisemminkin luonut pastan blogilistalle, mutta tällä kertaa otin periaatteeksi mahdollisimman pienet palat ja yksinkertaisuuden. Kerman sijaan käytin soijakermaa, jonka maku sekä raikkaus sopii mielestäni ruokiin paikkapaikoin jopa paremmin kuin tavallinen kerma, samalla kokonaisuudesta tulee myös maidoton nin haluttaessa.

Ainekset:
– pekonia 150-200 g
– kesäkurpitsa
– 2 punasipulia
– valkosipuli
– salviaa ja timjamia sekä tuoreena persiljasilppua (lehtipersilja jos mahdollista)
– oliiviöljyä / rypsiöljyä paistamiseen
– suolaa ja mustapippuria
– 2-3 tomaattiakaltattuina
– 2-4 dl soijakermaa/kermaa

Pieni pekoni, sipuli, valkosipuli ja pieni kesäkurpitsa erityisen pieniksi paloiksi esim. Hiukan pitkänomaisina paloina. Paista ensin pekonia reilulla lämmöllä hetki ja lisää sitten muut ainekset. Paista kunnes kesäkurpitsa on hiukan pehmentynyt. Lisää mausteet ja kerma sekä kaltatut tomaatinpalaset, anna porista miedolla hetki välillä sekoittaen. Lisää persiljasilppu lopuksi, mutta älä enää hauduta. En antanut tomaatin kypsyä liikaa, jotta tomaatin paloista jäisi vielä jotain lautasella nähtävää ja suussa maistettavaa.

Yhdistä pastaan ja tarjoile. Itse käytin hauskoja isoja kierteitä. Nam!

Kokeilin pastan kanssa kahta erilaista viiniä: rose Italiasta ja Chardonney Ranskasta, kumpikin toimi, ehkäpä rose paremmin.

20110522-140658.jpg

Mainokset