Olen kokeillut viime aikoina muutamaa itse kehittämääni jugurttijälkiruokaa tai makupalaa. Kummatkin ovat hauskoja kokeiluja, joita voi nauttia kotona joko sellaisenaan tai sitten ruan jälkeen.

Konjakkijugurtti
Sekoita tavalliseen maustamattomaan jugurttiin hieman konjakkia ja ripaus sokeria. Konjakin määrällä suhteessa jugurtin määrään on dramaattinen vaikutus makuun, enkä aina tiedä mikä määrä sopii mihinkäkin tilanteeseen, kokeilemalla löydät oikean suhteen, jossa maku on parhaimmillaan.

Persikkatölkin menikö maustettu jugurtti
Kuulostaa kömpelöitä käyttää persikkapuolikkaideb tölkin mehua mausteena tai raaka-aineena, mutta kokeillutta ei mielestäni ruokamaailmassa laiteta. Yksinkertaisesti yhdistä maustamatonta kylmää jugurttia ja persikkapuolikkaideb tölkin rypälenehua kylmänä sekin, seoksesta saa tulla löysähköä lassityyppistä juotavaa. Mahtava yhdistelmä!