Kokeilin uutta itse sävellettyä kuhaohjetta n. 2 kg kuhan puolikkaaseen ja kokeilu onnistui erinomaisesti. Kuhan puolikas sisälsi ruodot, nahan ja puolikkaan pään.

Ainekset:

  • Kuhaa n. 200 g per henkilö/aikuinen
  • Mausteyrttejä: viherpippuria, kuivattua valkosipulia, basilika, oreganoa, rosmariinia, rosepippuri, karhunlaukka 
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä

Kuivaa kuhan lihapuoli ja suolaa suht reilusti sekä ripottele rohkeasti mausteyrttejä pintaa. Laita kuha nahkapuoli ylöspäin oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Öljyä ei tarvitse eikä saa olla liikaa, vaan juuri sen verran, ettei kala tartu uunissa ollessaan kiinni astiaan.

Paista 200 asteessa kypsäksi, jäkikypsymistä tapahtuu myös folion alla uunista ottamisen jälkeen, jos joudut odottamaan ruokailijoita tai muiden tarjottavien valmistumista.