Tuore raikas kyssäkaali on kerrassaan mainio lisuke tai salaattiaines. Tätä ihanaa kasvista näkee aika harvoin ruoka-annoksissa, mikä on kyllä harmillista, koska kyssäkaali kuuluu suomalaiseen ruokaperinteeseen kuten monet eri kaalit. Onnistuin löytämään erittäin hyvän luomukyssäkaalin kauppahallin luomuliikkeestä ja käytin sitä seuraavaan salaattiin.

Ainekset:

  • Kyssäkaalia (luomuna jos mahdollista)
  • Appelsiinia (luomu on paljon makeampi ja laadukkaamman makuinen)
  • Kurkkua
  • Omenaa (kotimainen)
  • Tuoretta minttu
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa

Kuori kyssäkaali sekä appelsiini veitsellä leikkaamalla siten, että kuori lähtee kunnolla pois, eikä pintaan jää mitään valkoista. Pilko ainekset ja lisää joukkoon mintunlehteä,oliiviöljyä sekä ripaus suolaa. Sekoita kulhossa ja laita tarjoiluastiaan. Ainekset voivat olla hiukan viileitä,  mikä korostaa salaatin raikkautta. Mahtava salaatti sekä kesällä että talvella.