Italia-keittokirjaa selatessani löysin ihmeekseni vielä ennen kokeilemattoman reseptin: salaattimunakas. Munakkaasti tuli mielenkiintoinen tuttavuuss. Tätä tehdessä kannattaa salaattia olla yllättävän reilusti munakkaan sisässä, jotta salaatin maku pääsee oikeuksiinsa.

Ainekset:

  • Shalottisipuli
  • Salaattia 100 g ainakin, mitä laatua sattuu löytymään
  • Oliiviöljyä
  • Valkosipulin kynsi, jos haluaa
  • Tonnikalaa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 6 munaa

Pieni shalottisipuli ja paista sitä oliiviöljy-vesiseoksessa hetki, lisää pesty ja pilkottu salaatti ja anna hautua kannen alla pienessä vedessä 10 minuuttia. Lisää tonnikala, suolaa ja pippuria sekä vatkatut munat. Paista normaalin munakkaan tapaan.

Munakas on raikas ja yllättävä!