Olen jo aikaisemmin laittanut palstalle lohipastan, jossa on käytetty kermaa ja sitruunaruohoa. Tässä versiossa kerma on korvattu soijakermalla ja sitruunaruoho on jätetty pois.

Ainekset:

  • Lohifilettä ilman nahkaa, n. 150-200 g per ruokailija
  • Keltasipuli
  • Soijakermaa, 17%
  • Suolaa, mustapippuria
  • Sitruunan mehua
  • Tilliä
  • Kaprista

Leikkaa lohesta n. 2 cm x 2 cm x 2 cm kuutioita ja suolaa palat ennen paistamista. Pieni sipuli ja paista sitä hetki oliiviöljyssä. Lisää lohenpalat pannulle ja paista vain hetki, lisää soijakerma, kaprikset, pippuri ja tille. Lisää hetken päästä sitruunamehua maun mukaan. Itselleni tuli mieleen kesken kypsennystä, että lohta voisi joskus kokeilla valmistettavan siten, että palat jättäisi hiukan raaoiksi samassa reseptissä, eikä lisäisi lainkaan kermaa.

Anna kiehua pannulla hetki, mutta älä missään nimessä anna kastikkeen olla liian kauan kuumalla levyllä, jotta lohi ei mene ylikypsäksi. Keitä pasta samaan aikaan kastikkeen valmistuksen kanssa ja yhdistä pasta & kastike.

Soijakermasta tulee mielestäni jopa parempi kuin oikeasta kermasta, koska soijakerma on raikkaamman makuista ja sopii tähän erinomaisesti!