Klassikkoruokia on kiva tehdä ja varsinkin tätä kukkoa viinissä, helppo ja aivan taivaallinen ruoka! Käytin kyseiseen versioon perus Pinot Noiria ja kanan koipireisiä, hyvää tuli ja maistui erinomaiselta vielä valmistamisesta kahden päivän päästä.

Ainekset:

  • Kanan/kukon koipireisiä n. 2 kg, mahdollisimman rasvaisia
  • Vehnäjauhoja, suolaa ja pippuria leivitykseen
  • Kanalientä
  • Punaviiniä, esim. Pinot Noiria Ranskasta
  • Valkosipulia
  • Pieniä keltasipuleita 10-20 kpl
  • Pekonia 200 g
  • Tölkkiherkkusieniä, kokonaisia (tuoreitakin herkkusieniä toiset käyttävät, mutta itse pidän säilötyistä)
  • Timjamia

Leikkaa kanan koipireiden koipeen ja reiteen, pyörittele pippuri-, suolajauhossa ja paista rypsiöljyssä kauniin ruskeiksi suht miedolla lämmöllä, koska kova lämpö polttaa jauhon. Laita kanan palat, valkosipuli, timjami, suola, viini ja liemi pataan. Anna hautua 175 asteessa puoli tuntia. Paista pekonia, sieniä ja kokonaisia sipuleita pannulla jonkin aikaa ja lisää pataan. Lisää viiniä jos tarpeen. Anna tekeytyä 30-60 min. Pata on parasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Nam!