Tällaista herkkua oli salaattikin silloin ennen terveysintoilua ja tätä voi tehdä myös nykyään silloin tällöin. Pehmeälehtinen keräsalaatti ja kermakastike kuuluvat erottamattomasti yhteen. Itse muistan syöneeni tällaista salaattia mummollani ja muistan kuinka sitä yhdessä tehtiin.

Ainekset:

  • Keräsalaattia
  • Tomaattia ja kurkkua
  • Kermaa
  • Suolaa, sokeria
  • Etikkaa, väkiviina
  • Tilliä jos haluaa

Revi salaatinlehdet ja pieni tomaatti sekä kurkku, ainakin oma mummoni pilkoi kasvikset käsissään, jolloin paloista tuli eri muotoisia. sekoita 1-2 dl kermaa suola, sokeri sekä etikka. Jos haluat voi sekaan laittaa myös hivenen sinappia ja tilliä, itse laitoin kuvan salaattiin tilliä.

Etikan määrän kanssa pitää olla tarkkana, koska maun tulisi olla mahdollisimman pehmeä eikä kurkkua kuristavan etikkainen. kermaa voi myös hivenen vatkata, jos haluaa kastikkeesta kuohkeampaa, mutta ei vaahdoksi asti.

Salaatti sopii erinomaisesti perinneruokien kanssa ja maistuu niin kotoisalta!