Kanakeittoon ei vättämättä tarvita mutkikkaita aineksia, koska kanan (useimmiten käytössä broileri/jyväbroileri) maku sinänsä on niin hyvä ja riittävä. Tässä itse kehittämäni yksinkertainen kanakeitto pastalla.

Ainekset:

  • Kanankoipia, kokonainen kana, tai ylipäätänsä nahkaa ja rasvaa sisältäviä kananpaloja
  • Suolaa, mustapippuria, valkopippuria
  • Laakerinlehtiä
  • Salottisipulia
  • Porkkanaa
  • Juuriselleriä
  • Rakuunaa ja persiljaa
  • Palsternakkaa
  • Pientä, mutta mahdollisimman laadukasta pastaa, joka pysyy keitettynä napakkana

Keitä ensin kanaliemi. 2-3 litraan vettä suolaa, kokonaisia mustapippureita ja valkopippureita n. 5-10 laatuaan, 2-3 laakerinlehteä ja isohkoina paloina salottisipuli. Liemi saa kiehua tunnin verran ja liemen pinta tulee kuoria tarpeen mukaan. Siivilöi valmis liemi.

Paloittele porkkanat ja juuriselleri sekä yksi salottisipuli. Lisää vihannekset kiehuvaan liemeen ja anna kiehua hetki. Lisää kuivattua/tuoretta rakuunaa ja persiljaa reilu hyppysellinen. Tarkista suolan määrä, koska keitto saa olla suolaisen makuista. Lisää erotellut kananlihat sopivina suurehkoina paloina. Älä enää keitä lihojen lisäämisen jälkeen rajusti, jotteivat lihat mene täysin rikki.