Syksyllä metsäsienet avaavat aivan uuden makumaailn. tänä syksynä olen poiminut muutamia aikaisemmin itselleni oudompia lajeja ja etsinyt niille sopivia reseptejä. Yksi hyvä sienireseptien lähde on Parhaat ruokasienet ja maukkaiat sieniherkut, josta sain inspiraatin tähän piirakkaan.

Ainekset:

  • pohjaan 150 g voita
  • 2-3 dl vehnäjauhoa
  • emmental/mozzarellaraastetta 1 dl
  • täytteeseen haperoita pienesi silputtuna
  • kermaa 1-2 dl
  • 2 munaa
  • Emmental-juustoraastetta 2 d
  • Kevätsipulia tai muuta sipulia kevyesti öljyssä freesattunal
  • 1 rkl vehväjauhoa
  • suolaa, mustapippuria
  • mausteyrttejä esim. timjamia maun mukaan, mutta maltillisesti

Nypi jauho voihin ja sekoita joukkoon juustoraaste. taikina saa jonkun aikaa työstää, että juusto sekoittu. painele korkeareunaiseen iirtopiirakkavuokaan ja nosta reunoja reilusti, kosk ne laskevat uunissa. esipaista 225 astessa n. 10 mi.

Sekoita täytteen ainekset ja lisää piirakkapohjan keskelle ja paista kunnes reunat ovat kauniin ruskeat n. 30 min.

Toiset pitävät tällaissta piirakasta kylmänä ja toiset lämpimänä. mielestäni piirakka on parhaimmillaanhieman lämpimänä, jolloin sienen aromi pääse hyvin esille. Piirakka voi säilyttää hyvin muutaman päivän jääkaapissa. piirakkapohja on todella hyvää kun juusto on kivan rapea taikinankeskellä.