Brasialaista sisäfilettä ei vähään aikaan saanutkaan kaupasta, mutta taas sitä saa. Kokeilin sisäfilettä grillissä ja siitähän tuli kerrassaan erinomaista. Lihan seuraksi tuli hiukan valkosipulilta maistuvat kermaperunat.

Ainekset:

  • Liha:
  • Hyvää naudan sisäfilettä n. 200 g per hlö
  • Marinadiin: soijaa, mustapippuria, rypsiöljyä, valkosipulijauhetta
  • Perunat:
  • n. 1 kg perunoita
  • Öljyä paistamiseen
  • Kermaa, valkosipulia, mustapippuria ja suolaa

Leikkaa fileestä n. 2-3 cm paksuja pieniä pihvejä, pihvin halkaisija voi olla n. 3-5 cm. Laita pihvit maustumaan marinadiin 1-5 tunniksi. Laita marinoituneet pihvit vartaaseen peräkkäin, mutta ei niin tiukkaan peräkkäin, että pihvit litistyvät voimakkaasti. Grillaa n. minuutti per puoli ja laita lämmitettyyn vuokaan folion alle pöytään tuotavaksi.

Pihvien maku on soijasta ja valkosipulijauheesta johtuen yllättävän voimakas ja hiukan makea, japanilaistyyppinen. Perinteisen sisäfilepihvin odottajalle maku saattaa olla yllätys ja ei-odotettu, mutta omasta mielestäni erittäin hyvä ja onnistunut. Pihvit saavat jäädä reilusti mediumeiksi ja pihvit ovat hyviä myös leikkeleinä tai paahtopaistimaisesti käytettyinä vaikka seuraavana päivänä.

Valitettavasti pihveistä ei ole kuvaa, kun pihvit tuli syötyä nopeammin kuin muistin ottaa kuvan;-)

Kermaperunoita varten kuoritaan ja siivutetaan n. kilo perunoita. Perunaviipaleet paistetaan öljyn ja veden seoksessa ja kannen alla hetkisen, jotta viipaleet hiukan esikypsyvät ennen uunia. Tämä nopeuttaa ruokaa ja antaa perunavuoalle hiukan suurustusta sekä hyvän maun. Esipaistetut perunaviipaleet ladotaan voilla voideltuun vuokaan, maustetaan, lisätään kerma  ja lisätään vain hiukan eli yhden valkosipulikynnen osa valkosipulia. Paisteaan uunissa 175 asteessa kunnes pinta saa kauniin värin.

Mainokset