Kokeilin kokonaisesta lohesta leikattujen kyljysten grillaamista verrattuna medaljonkigrillaamiseen. Kyljyksistä tuli mehukkaita. Samalla kertaa grillasin kasviksia muurikkapannulla.

Ainekset:

  • Lohikyljyksiä paksuudeltaan n. 2-3 cm
  • Suolaa
  • Kesäkurpitsaa
  • Sipulia
  • Porkkanaa
  • Parsakaalia
  • Valkosipulia
  • Suolaa, rypsiöljyä, mustapippuria

Suolaa lohikyljykset noin tuntia ennen grillaamista. Grillaa ensin kovalla teholla pinta kiinni ja miedommalla lämmöllä kypsytä juuri ja juuri kypsiksi. Itse grillasin parilalevyllä enkä ritilällä. Kasvikset pilkotaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja annetaan maustua oljyn, suolan ja pippurin sekä veitsen lappeella murskattujen valkosipulien kanssa 1-2 tuntia ennen grillaamista. Kasvisten grillaaminen suoralla parilalevyllä on mielestäni vaikeaa, jos kasviksia on tarkoitus tehdä hiukankin enemmän. Muurikkapannu sopii kasvisten ja pienten kalojen grillaamiseen/paistamiseen erinomaisesti.

Jos kasvikset tulevat valmiiksi ennen lohta eivät kasvikset tykkää yhtään pahaa siitä, että niitä pitää lämmitetyssä astiassa, joka on suljettu foliolla. Kasvikset tulevat odottelusta mukavan suussa sulaviksi. Toisaalta napakkuus menetetään tässä vaihtoehdossa, mikä ei esim. parsakaalille ole hyvä asia.