Halusin kokeilla kevyttä, mutta ruokaisaa kanasalaattia, jossa olisi mukana sekä kypsennettyjä, että tuoreita kasviksia.

– 500 g kanafileitä, jos paksuja, leikkaa ohuemmiksi
– kesäkurpitsa
– punasipuli
– keitettyä riisiä
– porkkanoita
– erilaisia salaatteja: jäävuori, punamangoldi, rucola, pinaatti
– oliiviöljyä, mustapippuria, omenaviinietikkaa, hunajaa, kuivattua tai tuoretta minttua sekä persiljaa

Mausta kanafileet suolalla, pippurilla sekä valkosipulijauheella ennen paistamista. Paista hiljakseen kannen alla miedolla lämmöllä. Leikka ohuiksi siivuiksi.

Keitä riisi suolatussa vedessä ja yhdessä porkkananpalojen kanssa. porkkanat höyrystyvät samalla kuin riisi.

Leikkaa kesäkurpitsasta pieniä kuutioita ja paista sekä suolaa lempeästi.

Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja liota hetki suolavedessä ennen käyttöä.

Levitä salaatinllehdet vadille ja kumoa keoksi loput yhteensekoitetut ainekset.