Paistettu riisi on yksinkertainen ja maukas lounasruoka, johon tulee oikein himo. Jälleen kerran oli riisiä jäänyt edellisestä päivästä yli ja päätin heittää riisin pannuun.

Ainekset:

  • Keitettyä riisiä, voi olla hiukan kuivunuttakin
  • Keltasipulia, uutta sipulia, salottisipulia, mielellään useampaa
  • Valkosipulin kynsi
  • Suolaa ja pippuria
  • Salviaa
  • Kesäkurpitsaa ja herkkusieniä pieninä paloina
  • Naudan fileen pala n. 150-200 g per hlö  (ulko, entrecote, sisä, kaikki käy) hiukan pakkasen kohmettamana
  • Tuoretta persiljaa

Paista pannulla sipuleita, kesäkurpitsan ja herkkusienen palasia rypsiöljyssä. Lisää ohueksi (2-3 mm) siivuiksi leikatut lihanpalat sekä salvia. Paista lihaa vain sen verran, että se kypsyy pinnalta ja samalla se on kypsä jo sisältäkin. Lisää riisit ja persilja, paista ja sekoittele.