Tässä kesäisiin tunnelmiin sopiva omaa käsialaa oleva paahtopaistisalaatti.

Ainekset:

  • Naudan paahtopaistia tai ulkofilepihviä
  • Herkkusieniä
  • Kesäkurpitsaa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Salaatinlehtiä, jääsalaattia tai vastaavaa ryhdikästä
  • Punasipulia ja valkosipuli
  • Persiljaa, rosmariinia
  • Suolaa & pippuria
  • Oliiviöljyä
  • Balsami-viinietikkaa
  • Papuja (en laittanut kun vaimo vastusteli, mutta pitkät, vaha- tai mustasilmäpavut olisivat sopineet sairaan hyvin)

Leikkaa kylmästä paahtopaistista tai kylmistä paistetuista naudan ulkofilepihveistä ohuen ohuita siivuja (esim. 1 mm). Kuullota kesäkurpitsat oliiviöljyssä, jossa on mukana kokonainen valkosipulin kynsi, rosmariinia ja suolaa. Paista herkkusienet oliiviöljyssä, jossa uusi valkosipuli, lisää suolaa ja pippuria sekä paistamisen loppuvaiheessa balsami-viinietikkaa. Leikkaa tomaatit kahtia, leikkaa punasipulista ohuita siivuja (voit halutessasi liottaa sipulirenkaita suolavedessä muutaman hetken maun pyöristämiseksi). Silppua persilja ja laita oliiviöljyyn hetkeksi tekeytymään. Revi salaatista lehtiä, mutta älä laita liikaa salaatinlehtiä salaattiin, koska lehdet eivät kestä sekoittamista. Sekoita hellästi ainekset kulhossa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ja tämän kanssa olisi niin hyvin sopinut rose tai hento punaviini Ranskast, mutta ei valitettavasti sattunut olemaan ja alko oli jo kiinni. Kannattaa ehdottomasti varmistaa viinitilanne ennen tämän herkullisen salaatin tekemistä.