Tämän reseptin olen vuosia sitten napannut Alkon Etiketti-lehdestä, jossa oli Etelä-Afrikkalaisen kokin grillireseptejä. Resepti oli tarkoitettu grilliin, mutta itse olen tehnyt sen aina paistinpannulla ja en edes ole vielä kokeillut miten se toimii grillissä. Haukeen tulee reseptillä makua ja näköä, mikään kevyt ja raikas tämä resepti ei kylläkään ole, mutta toimii aina!

Ainekset

  • Nahatonta haukifilettä syöjien määrän mukaan
  • Aprikoosihilloa n. 200-400 g, riippuen siitä kuinka makeaa ja täyteläistä haluaa
  • Voita n. 100-200 g riippuen fiiliksestä
  • Makeaa jälkiruokaviiniä (Marsala, Tokaj, vermuttikin käy)
  • Suolaa

Tee voista, marmelaadista ja viinistä kankea seos. Suolaa kalafileet. Levitä seos kalafileiden päälle ja anna tekeytyä 30-60 min. Paista pannulla voi-öljy-seoksessa ja lisää seosta fileiden päälle sitä mukaa kun se valuu kuumetessaan fileen päältä pois. Varo liian kuumaa lämpöä, jotta voi ja hillo ei pala. Pannun  pohjalle kertyy henkeä salpaava makea&suolainen ja rasvainen kastike, jota voi laittaa fileiden päälle tarjoilutilanteessa. Jos joku vielä tämän jälkeen väittää, että hauki ei maistu miltään, niin sitten on piru eikä hauki merrassa.