Italialaiset kanarullat ovat ehdotonta huippua tietämistäni resepteistä. Reseptin olen löytänyt hyvästä reseptikirjasta Makumatkalla Italian maakunnissa, s. 57, Maarit Ankovaara-Astraldi, 2008.
Ainekset:
- Ohuita kanafileita, leikkaa tavallinen rintafile 3-4 ohueksi ”levyksi”
- Kesäkurpitsa
- Munakoiso
- Suolaa ja pippuria
- Rypsiöljyä ja oliiviöljyä
- Hammastikkuja
Leikkaa munakoisosta ja kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuita siivuja pitkittäissuunnassa (n. 1-2 mm). Paista, pariloi tai grillaa kasvikset rypsiöljyssä niin kauan, että niistä tulee öljyisiä ja väriä ottaneita. Suolaa ja pippuroi ohut kanalevy ja laita sen päälle kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Rullaa pieneksi mahdollisimman tiukaksi rullaksi ja laita kiinni hammastikuilla. Paista rullat kuumalla pannulla rypsiöljyssä sen verran, että rulla saa kauniin ruskean pinnan. Tästä paistamisesta tulee uskomattoman hyvä tuoksu. Laita rullat tiukasti toisiinsa kiinni uunivuokaan ja mahdolliset ylimääräiset kasvikset rullien väliin. Hiukan oliiviöljyä pinnalle ja uuniin 200 asteeseen 10-20 minuuttia tai niin kauan kuin kana on kypsää.
Rullat ovat yksinkertaisia, mutta aivan mahdottoman hyviä. Näin yksinkertaistaiseen ja hyvään reseptiin törmää harvoin!
1 kommentti
Comments feed for this article
21 huhtikuun, 2010 klo 6:38 pm
A. Günther
Minulla oli suuri ilo seurata keskiviikkoiltana mestaria itseään loihtimassa kanarullia – ja mikä parasta – maistaa niitä. Yksinkertaisuudessaan briljanttia! Rullat kelpasivat tavallaan myös pikkuneideille, mikä kuvannee luomusten universaalia maistuvuutta kesäkurpitsasta huolimatta.
A. Günther