Pääsiäisenä tuli toteutettua oikein perinteinen lampaanviulu.

Lammas oli Votkinin lihatukusta ostettu pakastettu kolme kiloinen karitsan viulu. Sulatus tapahtui jääkaapissa 2,5 vuorokautta. Laittopäivänä liha oli huoneenlämmössä kolmisen tuntia. Lihasta leikattiin pois aika tarkkaan pois kaikki pinnalla oleva rasva. Tämän jälkeen lihaan hierottiin suolaa, pippuria ja rosmariinia sekä pisteltiin lihaan kuutisen valkosipulinkynttä puolitettuina.

Paistaminen tapahtui ahtaassa uunivadissa. Lämpö oli aluksi 200 astetta 10-20 minuuttia ja sitten 150 30 min ja lopuksi noin 2 h 125. Paistomittari nousi 72 asteeseen jo varsin aikaisin, mutta liha sai olla uunissa niin että lihan lämpötila oli 78 astetta poisotettuna. Paistamisen aikana lihaa valeltiin vahvalla kermakahvilla 2-3 kertaa. Uunin jälkeen liha sai vetäytyä leikkulaudalla folion alla 15 minuuttia, jonka jälkeen lihaa alettiin leikata ja syödä.

Kastike syntyi vaivatta lisäämällä paistovatiin kertyneeseen nesteeseen kermaa + suurustus + kiuhautus.

Sen verran hyvää oli, että illan päätteeksi lammas näytti tältä;-)