Munakas on hieno yksinkertainen ruoka, josta pystyy rakentamaan lukemattomia variaatioita. Tämän munakkaan ideoin Italia-Espanja-tyyppisestä tajunnavirrasta ollessani yksin kotona ja nälkäisenä keskellä päivää.

Ainekset:

  • Herkkusieniä, itse pidän hiukan kierosti säilötyistä herkkusienistiä ja vielä kokonaisista
  • Salottisipuli
  • Valkosipuli
  • Kalakastiketta, thaimaa-tyyppistä
  • Salviaa
  • Pieniä kapriksia
  • Oliiviöljyä
  • Munia, esim. yhdelle hengelle 3 munaa

Sienet ja sipulit laitetaan kylmälle pannulle (tuottaa mielenkiintoisimman lopputuloksen, eikä paistamisessa ole kiirettä) oliiviöljyyn paistumaan. Lisätään salvia, kalakastike ja kaprikset. Annetaan paistua hiukan, mutta ei liikaa, jotta sipulit jäävät hiukan rapeiksi. Toisena vaihtoehtona sieniä voi aluksi paistaa kovalla lämmöllä yksinään, jotta niihin tulee hiukan pintaa ja paistamisen makua.

Munat rikotaan yksitellen sellaisenaan pannulle ilman isompaa sekoitusta, ainoastaan keltuainen rikotaan.

Munakkaan voi kääntää tai olla kääntämättä.

Mielestäni erittäin mielenkiintoinen maku- ja konsistenssiyhdistelmä, kannattaa kokeilla! Ei ehkä lasten suosikki sienipitoisuutensa takia;-)