Mikäli kalaa jää jäljelle edellisen päivän ruokailusta voi siitä tehdä erinomaisen herkullista kalatahnaa. Kala voi olla keitettyä, paistlettua, grillattua, höyrytettyä tai savustettua. Tahnan raaka- aineita voi vaihdella ja sovitella kulloisenkin kalan makuun.

Ainekset:
- kalaa sen verran kuin on
- tuorejuustoa, maustamaton, myös soijapohjainen tuorejuusto sopii hyvin
- purjoa
- tilliä
- suolaa, mustapippuria, valkopippuria ja valkosipulijauhetta

Perkaa kala ja silppua purjo sekä tilli mahdollisimman pieneksi. Purjosta kannattaa leikata seitinohuita siivuja, joIta voi pieniä pienemmäki. Vaivaa aineksia keskenään niin kaun, kunnesaoneksista syntyy tasakoostumuksellinen tahna ja kalan rakenne on samalla rikkoutunut. Suolaa ei kannata säästellä, koska suola tuo säilyvyyttä tahnalle useaksi päiväki ja samalla makua esim. Ruisleivän päällä.

20111002-204916.jpg

About these ads